Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг картофи
• 1 сурово яйце
• 2 твърдо сварени яйца
• 50 г настърган кашкавал
• 2 с.л. краве масло
• 3-4 сварени моркова
• 3 с.л. галета
• 3-4 с.л. прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пасираме. Прибавяме 1 разбито яйце, настъргания кашкавал и ситно нарязан магданоз. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, омесваме много добре и разстиламе сместа върху навлажнена правоъгълна кърпа.
Леко поръсваме с 2 с.л. галета, прибавяме ситно нарязаните моркови и сварените яйца, нарязани на дребни кубчета. Поръсваме с наситнен магданоз и посоляваме.
С помощта на кърпата навиваме руло, което слагаме в намаслена тавичка. Намазваме го с маслото, поръсваме го с млякото и останалата галета и печем в умерена фурна.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...