Продукти:
• 300 г ориз
• 1 к.ч. олио
• 2-3 глави лук
• 1 шепа джанки
• 1 връзка магданоз
• 1 ч. л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме в олиото и малко вода ситно нарязания лук. Изсипваме измития ориз, заливаме с 2 ч. ч. топла вода и варим 1-2 минути.
Прибавяме джанките, червения пипер и ситно нарязания магданоз. Заливаме с още 2 ч. ч. топла вода, посоляваме, прехвърляме в тавичка и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...