Продукти:
• 4-5 връзки лапад
• 1 глава лук
• 5-6 скилидки чесън
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 3 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме изчистения и измит лапад на ивички и го попарваме в леко подсолена вода.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещеното олио. Щом станат златисти, сипваме отцедения спанак и пържим до омекване.
Изсипваме лапада в тавичка и разбъркваме с половината от млякото, което сме разбили с малко сол. Покриваме отгоре с останалото мляко и поръсваме с маслото, препържено с червения пипер.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...