Продукти: (за 5 порции)
• 300 г сирене
• 30 г краве масло
• 4 с.л. олио
• 2 връзки пресен лук
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно, сипваме го в тавичка заедно с олиото и 1 с.л. вода и задушаваме във фурна, докато омекне.
Прибавяме ситно нарязания магданоз, разбъркваме, разстиламе отгоре натрошеното сирене и запичаме в умерена фурна.
Заливаме с прясното мляко, което сме разбили с брашното, яйцата и сол на вкус. Запичаме отново във фурната, докато заливката стане златиста.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...