Кулинарни рецепти » Гювеч с лук

 Гювеч с лук

Продукти:

• 1,5 кг домати
• 5 глави лук
• 2-3 с.л. галета
• олио
• магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

В съд с горещо олио отначало запържваме, а след това задушаваме лука, нарязан на полумесеци.

В тавичка, намазана с олио, подреждаме един ред домати, нарязани на кръгчета, посоляваме и поръсваме с 1 с.л. галета. Слагаме от задушения лук върху доматите. Поръсваме с черен пипер и магданоз. По този начин редим доматите и лука, като най-отгоре завършваме с домати.

Поръсваме с галета и ситно нарязан магданоз, поливаме с 1-2 с.л. олио и печем в умерено силна фурна. По желание може да направим заливка от кисело мляко и яйце.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало