Продукти:
• 5-6 връзки зелен лук
• 1/2 ч.ч. олио
• 2 с.л. ориз
• 2-3 домата
• 3-4 яйца
• 1 ч.ч. прясно или кисело мляко
• 1/2 ч.ч. сирене
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме лука. Нарязваме го на дребно и го запържваме в сгорещеното олио.
Когато омекне, прибавяме измития ориз, запържваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Накрая прибавяме ситно нарязаните обелени домати и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода.
Оставяме ястието да ври на слаб огън, докато уври оризът. После го изсипваме в тавичка и заливаме с яйцата, разбити с млякото и сиренето. Запичаме в силна фурна до приятно зачервяване.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...