Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг домати
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. олио
• 6 твърдо сварени яйца
• 1 с.л. кетчуп
• 175 г настърган кашкавал
• 2 пакета чипс
• 1ч.л. захар
• черен пипер, риган
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Попарените домати обелваме и наситняваме.
Наситняваме лука и чесъна и ги пържим в сгорещеното олио. Прибавяме доматите, подправяме със захар, сол и черен пипер, сипваме кетчупа и готвим 10 мин, докато водата от доматите поизври. Нарязваме яйцата на филийки.
В намаслена тавичка редим пласт чипс, поливаме с домати, наръсваме с кашкавал и подреждаме пласт яйца. Така постъпваме, докато изчерпим продуктите. Последният пласт трябва да е доматен.
Поръсваме с кашкавал и печем в 20 мин в силна фурна. Малко преди да извадим печивото от фурната поръсваме със зелените подправки.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...