Продукти:
• 500 г сирене
• 4 големи домата
• 150 г кашкавал
• половин пакетче краве масло
• 4 яйца
• черен и червен пипер
• магданоз
Начин на приготвяне:
Натрошаваме сиренето и го смесваме с обелените и настъргани домати. Прибавяме разбитите яйца и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Разбъркваме и разпределяме сместа в 4 глинени гювечета, които предварително сме намазали с маслото. Печем в умерена фурна.
Поръсваме готовите гювечета с настърган кашкавал и червен пипер и връщаме във фурната, колкото да се разтопи кашкавалът.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...