Продукти:
• 8 малки алабаша
• 3-4 моркова
• 1/2 ч. л. захар
• 200 г замразен или консервиран грах
• 50 г кашкавал
• 1 връзка зелен лук
• 250 мл прясно мляко
• 4 яйца
• настъргано индийско
• орехче черен пипер
• девисил, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме алабашите и им отрязваме капачета. Варим ги 15 мин в подсолена вода и ги издълбаваме.
Нарязваме морковите на малки кубчета и ги задушаваме със ситно нарязаните капачета от алабашите 5 мин в 3-4 лъжици солена вода и захар. След като изстинат, ги разбъркваме с граха, яйцата, нарязания на кубчета кашкавал и нарязаните на ситно лук и девисил. Подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче. Пълним алабашите със сместа.
Правим на пюре издълбаната вътрешност, разбиваме я с прясното мляко и я изливаме в тавичка. Нареждаме отгоре алабашите. Похлупваме и печем 30-40 мин на 220°С . В последните минути махаме похлупака.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...