Кулинарни рецепти » Родопски качамак

 Родопски качамак

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 ч.ч. царевично брашно
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 100 г краве масло
• 3-4 яйца
• сол на вкус
• пръжки или мед за поръсване

Начин на приготвяне:

Сваряваме, обелваме и намачкваме картофите с дървена лъжица. Добавяме брашното, посоляваме, разреждаме с гореща вода и кипваме сместа.

Разтопяваме маслото в тавичка и върху него разстиламе сиренето. Заливаме го с разбитите яйца и сипваме готовата смес от картофи и брашно. Заглаждаме с дървена лъжица и печем на умерена фурна.

Върху готовия качамак поръсваме пръжки или заливаме с мед.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало