Кулинарни рецепти » Лук, пълнен с орехи

 Лук, пълнен с орехи

Продукти: (за 4 порции)

• 12 глави едър лук
• 1 ч. ч. смлени орехи
• 3 с. л. олио
• 1 к. ч. ориз
• сол

Начин на приготвяне:

Опичаме главите лук както са с люспите в умерена фурна. След като изстинат, ги обелваме и издълбаваме вътрешността. Нарязваме я на ситно и я смесваме със смлените ядки.

В олиото леко запържваме ориза, наливаме 2 к. ч. топла вода и задушаваме. Прибавяме вътрешността на лука и орехите и разбъркваме.

Пълним главите лук, нареждаме ги в тавичка и запичаме 20 мин в слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало