Кулинарни рецепти » Лук, пълнен с орехи

 Лук, пълнен с орехи

Продукти: (за 4 порции)

• 12 глави едър лук
• 1 ч. ч. смлени орехи
• 3 с. л. олио
• 1 к. ч. ориз
• сол

Начин на приготвяне:

Опичаме главите лук както са с люспите в умерена фурна. След като изстинат, ги обелваме и издълбаваме вътрешността. Нарязваме я на ситно и я смесваме със смлените ядки.

В олиото леко запържваме ориза, наливаме 2 к. ч. топла вода и задушаваме. Прибавяме вътрешността на лука и орехите и разбъркваме.

Пълним главите лук, нареждаме ги в тавичка и запичаме 20 мин в слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало