Продукти: (за 4 порции)
• 20-25 малки лукчета
• 2-3 с.л. оцет
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 непълна ч.ч. ориз
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лукчетата, разцепваме ги до половината на кръст и ги варим до омекване във вода, към която сме прибавили оцета и малко сол.
Нарязваме на ситно лука и чесъна. Посоляваме и запържваме в 1 к.ч. олио. Прибавяме ориза и също го позапържваме. Наливаме 2 1/2ч.ч. гореща вода, в която сме размили доматеното пюре, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и оставяме сместа да ври, докато се посвари оризът.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка, нареждаме отгоре лукчетата, така че да потънат наполовина и заливаме с останалото олио. Печем гювеча в умерено силна фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...