Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг патладжани
• 3-4 червени домата, настъргани и изпържени в олио
• 50 г краве масло
• 2-3 червени чушки
• 150 г шунка
• 150 г сос за печено месо
• доматен сос
• магданоз, сол, черен пипер, мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните и ги нарязваме на по-дебели колелца, които издълбаваме от едната страна, за да се получи вдлъбнатинка. Изпържваме ги в мазнината.
Издълбаната среда изпържваме, смесваме с нарязаните на тънки ивички чушки и посоляваме. Прибавяме и нарязаната на ивички шунка и с тази смес пълним издълбаните патладжанени кръгчета.
Нареждаме ги в намаслена тавичка, поливаме със соса за печено месо и печем в умерена фурна. Сервираме ястието топло, полято с доматен сос.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...