Кулинарни рецепти » Манастирска яхния

 Манастирска яхния

Продукти: (за 4 порции)

• 80 г маслини
• 1глава лук
• 250 г картофи
• 1 морков
• 1 парче целина
• 200 г арпаджик
• 150 г пресни гъби
• 50 г ориз
• 2 домата
• 80 мл олио
• 10-12 зърна черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно лука, морковите и целината и ги задушаваме до омекване в сгорещената мазнина и малко вода.

Прибавяме арпаджика, почистените от костилките маслини, нарязаните на ивички гъби и половината от черния пипер. Заливаме с топла вода, колкото да се покрият зеленчуците, посоляваме и варим на слаб огън до омекване на зеленчуците.

Прибавяме ориза и обелените и нарязани на кубчета картофи, а след 10 мин - обелените и настъргани домати.

Печем ястието в глинен съд при умерена температура. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало