Кулинарни рецепти » Домати, пълнени със сирене

 Домати, пълнени със сирене
/Румъния/

Продукти: (за 4 порции)

• 8 твърди средно големи домата
• 4 с.л. краве масло
• 2-3 малки глави лук
• 150-200 г овче сирене
• 1 яйце, магданоз
• 3-4 с.л. кисело мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отрязваме капачета на доматите, издълбаваме сърцевината им и ги обръщаме, за да се отцедят.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от маслото. Прибавяме сърцевината от доматите и капачетата, задушаваме, след което пасираме.

Натрошаваме сиренето, прибавяме разбитото яйце, ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер и пълним доматите с тази смес.

Нареждаме ги в тавичка, върху всеки домат слагаме парченце масло, заливаме с доматения сос и печем в умерена фурна, като внимаваме доматите да не се напукат.

Към края смесваме киселото мляко със соса и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало