Кулинарни рецепти » Лук със сирене по македонски

 Лук със сирене по македонски

Продукти: (за 4 порции)

• 2 връзки пресен лук /само зелената част/
• 60 г краве масло
• 200 г краве сирене
• 6 яйца
• 2 с.л. галета
• 500 мл прясно мляко
• стрита мащерка, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме сравнително едро зелената част на лука и задушаваме в разтопеното масло и малко вода, докато омекне. Сваляме от огъня и оставяме да изстине.

Прибавяме настърганото сирене, галетата и мащерката. Посоляваме на вкус, разбъркваме добре и изсипваме в намазана с масло тавичка.
Разбиваме яйцата с миксер, прибавяме млякото и заливаме лука. Печем в умерено силна фурна, докато заливката се позачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало