Продукти:
• 1 кг спанак
• 1 глава лук
• 1 к.ч. зехтин
• 1 ч.ч. брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2-3 домата
• 3-4 рибки аншоа
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 с.л. настърган кашкавал
• лимонов сок
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От брашното, яйцето и малко мляко приготвяме палачинково тесто, което оставяме да отлежи 1 час.
Почистваме и измиваме спанака, попарваме го и го нарязваме на едро. Прибавяме настъргания лук и подправяме с лимонов сок, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и задушаваме в 1-2 с.л. зехтин и малко вода.
Отделно загряваме останалата мазнина, сипваме в нея част от приготвеното тесто и слагаме отгоре доматени кръгчета и парченца аншоа. Поливаме отново с тесто и изпържваме омлет до златисто оцветяване от двете страни. По същия начин изпържваме и втори омлет.
Разстиламе върху тях спаначената плънка, навиваме ги на рула и ги слагаме във форма за суфле. Заливаме с доматения сок, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме във фурната.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...