Продукти:
• 1,250 кг тиквички
• 500 г макарони
• 1 л прясно мляко
• 4 яйца
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на кръгчета, овалваме ги в брашно и изпържваме в сгорещеното олио. Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Редим в намаслена тавичка - ред макарони, ред тиквички, като завършваме с макарони. Заливаме с разбитите яйца, разбъркани с млякото, настъргания кашкавал, черен пипер и сол.
Запичаме в умерена фурна до златисто.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...