Кулинарни рецепти » Мусаковица

 Мусаковица

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 средно големи тиквички
• 2 домата
• 1 к. ч. олио
• черен пипер и сол на вкус

За заливката:

• 1 кофичка кисело мляко
• 1 ч. ч. настъргано сирене
• 3 яйца
• половин китка магданоз

Начин на приготвяне:

Обелваме и нарязваме картофите на кръгчета. Нареждаме ги в тавичка и посоляваме. Върху тях нареждаме кръгчета от тиквичките, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Най-отгоре покриваме с кръгчета домати. Поръсваме с олиото и запичаме до омекване на картофите. Накрая заливаме ястието с разбитите с млякото и нарязания магданоз яйца и допичаме във фурната.

Автор: Янка Памукова

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало