Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с ориз и гъби

 Домати, пълнени с ориз и гъби

Продукти:

• 1 1/2 кг домати
• 80 г краве масло
• 150 г пресни гъби
• 1 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• половин връзка магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Доматите измиваме и издълбаваме.

Задушаваме дребно нарязания лук в олио до омекване и след това прибавяме изчистените и изимити гъби. Добавяме ориза, солта и 2 ч.ч. гореща вода.

Като набъбне оризът, сваляме сместа и ръзбъркваме с част от маслото и ситно нарязания магданоз. Подправяме с черен пипер и разпределяме в доматите.

Напълнените домати нареждаме в тава. Заливаме ги с 1 ч.ч. гореща вода, поръсваме с останалото разтопено масло и печем във фурната до готовност.

Автор: Елена Николова

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало