Кулинарни рецепти » Ризото с гъби

 Ризото с гъби

Продукти: (за 4-5 порции)

• 250 г ориз
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 500 мл месен бульон
• 1-2 ч.ч. настърган кашкавал
• 150 г печурки
• 3-4 домата
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ориза и също го запържваме. Щом стане прозрачен, наливаме бульона, подправяме с черен пипер и сол и държим на огъня, докато оризът поеме течността.

Нарязваме гъбите на тънки филийки и ги задушаваме в част от маслото. Нарязваме доматите на кръгчета.

В намаслена тавичка разстиламе половината от настъргания кашкавал. Отгоре нареждаме задушените гъби, а върху гъбите – доматите. Най-отгоре изсипваме ориза и запичаме съвсем леко във фурната.

Обръщаме ястието в широка чиния и поръсваме с останалия настърган кашкавал, размесен с разтопеното масло. По желание можем да сложим чинията за кратко във фурната, за да се слегне кашкавалът.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало