Продукти:
• 2 връзки лапад
• 1 кг картофи
• 2-3 глави лук
• 1 връзка магданоз
• 3-4 стръка джоджен
• 2-3 стръка тарос
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. пасирани домати от консерва
• 1 ч.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
За заливката:
• 2-3 яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на кубчета и ги поръсваме с черния пипер. Нарязваме лапада на ивички и го задушаваме заедно с ориза и ситно нарязаните зелени подправки.
В намаслена тавичка разстиламе 1 пласт картофи, заливаме с доматите и разпределяме лапада върху картофите. Отгоре покриваме с останалите картофи и заливаме с прясното мляко, разредено с 1 к.ч. вода.
Запичаме до зачервяване и заливаме с киселото мляко, разбито с брашното и яйцата. Слагаме отново във фурната, за да хване ястието златиста коричка.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...