Кулинарни рецепти » Бамя с гъби

 Бамя с гъби

Продукти:

• 500 г бамя
• 300 г гъби
• 3 глави лук
• 2-3 домата
• 4-5 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• 5-6 с.л. олио
• 1 к.ч. вино
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекнат, прибавяме обелените и настъргани домати, нарязаните гъби и ситно нарязания магданоз. Продължаваме да готвим на умерен огън.

Щом течността се поизпари, поръсваме с червения пипер, наливаме виното и 1 ч.ч. гореща вода, кипваме на огъня и прибавяме бамята. Посоляваме на вкус и прехвърляме сместа в тавичка. Печем в умерено загрята фурна, като накрая поръсваме с едро смлян черен пипер.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало