Продукти: (за 5 порции)
• 10 картофа
• 100 г краве масло
• 4 яйца
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде.
Разбиваме омекналото масло на пяна. Прибавяме един по един жълтъците. Подправяме със сол и черен пипер, прибавяме картофите и брашното и накрая – лъжица по лъжица разбитите на гъст сняг белтъци.
Изсипваме в намаслена тавичка и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...