Кулинарни рецепти » Пълнени домати в гювече

 Пълнени домати в гювече

Продукти:

• 1 кг домати
• 250 г кашкавал
• 8 яйца
• 100 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Издълбаваме доматите и леко ги посоляваме. Нареждаме ги в намаслени глинени гювечета и слагаме във всеки по парченце масло.

Леко ги запичаме във фурната, след което счукваме във всеки домат по едно яйце и поръсваме с черен пипер и настърган кашкавал. Връщаме гювечетата във фурната и печем до готовност.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало