Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 1/2 ч.ч. олио
• 500 г пресен лук
• 1 кг лапад
• 500 г сирене
• 2 яйца
• сол
• 1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното, прибавяме малко сол и замесваме тесто като за баница. Разделяме го на топки, които оставяме да отлежат.
Почистваме пресния лук, измиваме го, нарязваме го на дребно и го задушаваме в част от мазнината. След това прибавяме измития и нарязан на ситно лапад и също го задушаваме. После отстраняваме съда от огъня, прибавяме натрошеното сирене и разбитите яйцата и разбъркваме.
Разточваме тестените топки на кори и ги нареждаме в намаслена тавичка, като върху всяка кора поръсваме олио и разстиламе част от плънката. Покриваме с последната кора, поръсваме с олио, намазваме с разбитото яйце и печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...