Кулинарни рецепти » Печени наденици в сметана

 Печени наденици в сметана

Продукти:

• 500 г домашна наденица
• 1 с.л. топла свинска мас
• 1 кг картофи
• 2 ч.л. нарязана майорана
• 200 мл сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Навиваме наденицата във вид на спирала и я слагаме в тиган, където сме разтопили свинската мас. Изпържваме наденицата от всички страни и наливаме 200 мл гореща вода.

Нагряваме фурната до 200 градуса. Изчистваме, измиваме, нарязваме на филийки картофите и ги размесваме с майораната и черния пипер.

Повдигаме изпържената наденица и под нея изсипваме половината картофи, останалите подреждаме около наденицата. Поливаме със сметаната и посоляваме на вкус.

Покриваме съда и задушаваме около 30-35 мин в загрятата фурна. Сервираме наденицата направо с тигана.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало