Кулинарни рецепти » Ориз по каталунски

 Ориз по каталунски

Продукти:

• 250 г ориз
• 80 г краве масло
• 150 г шунка
• 1 глава лук
• 2 домата
• 100 г грах от консерва
• 2 ч.ч. бульон (или вода)
• магданоз, индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме ориза и леко го попарваме във вряща вода. Нарязваме лука на ситно и го пържим в разтопеното масло до пожълтяване.

Прибавяме ситно нарязаната шунка заедно с обелените и нарязани домати и продължаваме да пържим. Когато течността се поизпари, прибавяме отцедения ориз, посоляваме на вкус и запържваме.

Накрая наливаме горещия бульон и варим 7-8 мин, докато оризът поеме течността. После прибавяме отцедения грах, подправяме на вкус и запичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало