Кулинарни рецепти » Задушени колбаси с праз

 Задушени колбаси с праз

Продукти за 2-3 порции:

• 200-300 г колбаси
• 1 стрък праз
• 1 ч.ч. бульон
• 1с.л. брашно
• 2-3 с.л. мазнина
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината. Прибавяме нарязаните на парченца колбаси и задушаваме, докато омекнат.

Поръсваме с брашното, заливаме с горещия бульон /или вода/, подправяме на вкус с черен пипер и сол /по желание можем да прибавим 1 ч.л. доматено пюре/, похлупваме и оставяме ястието да къкри на тих огън, докато остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало