Кулинарни рецепти » Наденица по френски

 Наденица по френски

Наденица по френски

Продукти: (за 6 порции)

• 6 наденици
• 1 по-голям патладжан
• 3 тиквички
• 50 г брашно
• 75 мл зехтин
• 3 малки главички лук
• 3 скилидки чесън
• 3 зелени чушки
• 4 домата
• магданоз, чубрица
• мащерка, босилек
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на кръгчета, посоляваме и оставяме да си пуснат горчивия сок. Заедно с нарязаните на шайби тиквички ги овалваме в брашното и на умерен котлон ги задушаваме 3 мин в 2 с.л. мазнина. Отцеждаме и ги прехвърляме в глинен съд.

В останалата мазнина задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън заедно с нарязаните на малки парченца чушки. Изсипваме тези зеленчуци върху патладжана и тиквичките.

Обелваме доматите, нарязваме ги на филийки и ги подреждаме върху лучената смес. Наръсваме със ситен магданоз. Посоляваме, подправяме с черен пипер, мащерка, босилек и чубрица. Завиваме гювеча с фолио и печем 30 мин на 180°С.

Отново загряваме тигана с малко мазнина на умерен котлон и пържим наденицата по 2-3 мин от всяка страна, докато се зачерви равномерно. Прехвърляме я при зеленчуците като гледаме да я покрият и печем още 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало