Продукти: (за 4 порции)
• 150 г ситно нарязани мариновани гъби
• 4 сарфалада
• 4 скилидки чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 филия сух бял хляб /без кората/
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим десетина минути в по-голямата част от виното гъбите, магданоза и нарязаните на четвъртинки скилидки чесън. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Цепваме сарфаладите напречно на няколко места и ги запичаме във фурна. След това разстиламе около сарфаладите гъбената смес, поръсваме отгоре с накиснатия хляб, заливаме с останалото вино и отново запичаме във фурната.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...