Кулинарни рецепти » Кренвирши с ориз

 Кренвирши с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г кренвирши
• 300 г ориз
• 60 г кашкавал
• 4 пиперки от консерва
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. Нарязваме пиперките на парченца и леко ги запържваме. Смесваме ги със сварения ориз, прибавяме ситно нарязан магданоз и черен пипер и разбъркваме.

Нарязваме кренвиршите на парчета с дължина 4-5 см и ги задушаваме на силен огън в 1 к.ч. вода. Изсипваме горещия ориз в чиния за сервиране, наоколо нареждаме кренвиршите, а отгоре поръсваме с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало