Кулинарни рецепти » Задушена наденица в доматен сос

 Задушена наденица в доматен сос

Продукти: (за 2 порции)

• 200-300 г ловджийска или македонска наденица
• 2-3 с.л. мазнина за пържене
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. брашно
• 1-2 скилидки чесън
• 1 с.л. ром или коняк
• 1 бучка краве масло
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и леко го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаната на парчета наденица, запържваме, заливаме с доматен сок и кипваме заедно с черния пипер и дафиновия лист.

Прибавяме се брашното, размито в студена вода, и чесъна. След 5-6 мин отстраняваме от огъня, заливаме с коняка и похлупваме плътно с капак. Преди сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз и парченца масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало