Продукти:
• 500 г свински суджук
• 5-6 картофа
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бира
• 2-3 с.л. олио
• сокът от половин лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме суджука в тенджера, заливаме го с бирата и го кипваме. Изваждаме го и го нарязваме на парченца.
Отделно в сгорещеното олио задушаваме ситно нарязания лук. Щом поомекне, поръсваме брашното и разреждаме с 2-3 с.л. от бирата, в която сме варили суджука. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода и лимоновия сок, слагаме нарязаните картофи и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Варим на тих огън 15-20 мин и прехвърляме картофите в тавичка. Прибавяме суджука и запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...