Кулинарни рецепти » Цикория по фламандски

 Цикория по фламандски
/Белгия/

Продукти за 2-3 порции:

• 500 г ябълки
• 1 с.л. стафиди
• 500 г цикория
• 250 г пушени гърди
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. мед
• маргарин

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, почистваме ги от семената, нарязваме ги на филийки и заедно със стафидите ги разстиламе на дъното на намаслена тавичка.

Върху тях разстиламе изчистената, измита и нарязана на тънки филийки цикория, заливаме с виното и покриваме с пушените гърди, които сме нарязали на тънки ивици, сварили сме ги и сме ги намазали с меда. Захлупваме съда и печем 25 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало