Кулинарни рецепти » Паприкаш по креолски

 Паприкаш по креолски

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г ориз
• 500 г пресен колбас (шунка, кренвирши) или варено месо
• 1-2 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• половин буркан консерва паприкаш
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. червен пипер
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 3-4 стръка джоджен,
• сол

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме половината олио и запържваме в него нарязаните на ситно лук и чесън. Оцветяваме запръжката с червения пипер и веднага изсипваме паприкаша. Посоляваме.

В отделен съд сгорещяваме останалото олио и запържваме в него месото и колбасите, нарязани на дребно. Изсипваме ги при паприкаша и подправяме с черен пипер и още сол, ако е нужно.

Размесваме почистения и измит ориз с нарязания на ситно джоджен и го разстиламе в тавичка. Заливаме го със сместа от паприкаша и месото, наливаме 350 мл топла вода и печем в умерена фурна. Ако е необходимо, за да набъбне оризът добре, доливаме още вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало