Кулинарни рецепти » Червен фасул по мексикански

 Червен фасул по мексикански

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г червен фасул
• 2 глави лук
• 1 морков
• 100 г сланина
• 1 ч.ч. червено вино
• 1 л вода
• 40 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и моркова на ситно. Нарязваме сланината на филийки и я слагаме в голяма тенджера заедно с моркова, половината от лука, дафиновия лист и ситно нарязан магданоз. Заливаме с водата и виното, кипваме и прибавяме фасула. Варим 2 часа на тих огън. Когато фасула се свари, го отцеждаме, като запазваме течността, а фасула и сланината връщаме в тенджерата.

Сгорящяваме маслото и изпържваме в него останалия лук. Прибавяме към запържения лук брашното и бъркаме с дървена лъжица, докато сместа стане на пяна. Сипваме бульона, който сме отцедили. Разбъркваме и кипваме.

Изливаме течноста при сланината и фасула. Посоляваме и варим 10 мин на слаб огън, като от време на време разбъркваме. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало