Кулинарни рецепти » Сарфалади на фурна

 Сарфалади на фурна

Продукти: (за 5 порции)

• 400 г сарфалади
• 100 г кашкавал
• 50 г пушени гърди
• 100 г гъби
• 3 яйца
• 150 мл прясно мляко
• 30 г брашно
• 30 г краве масло
• 5 домата
• магаданоз, сол

Начин на приготвяне:

От долната част на всеки домат изрязваме капаче, а останалата част наситняваме. Смесваме със ситно нарязаните гъби, посоляваме и задушаваме в смес от маслото и олиото.

Разбиваме яйцата с млякото, размиваме в тази смес брашното и прибавяме наситнения магданоз и настъргания на едро ренде кашкавал. Подправяме със сол и черен пипер и изсипваме върху задушените домати и гъби. Прехвърляме сместа в тавичка.

Разцепваме надлъжно на две всеки сарфалад. Правим с остър нож по 3-4 напречни прореза и слагаме в тях по едно малко парченце пушени гърди и щипка настърган кашкавал.

Нареждаме сарфаладите върху зеленчуковата смес, и запичаме 10 мин в силна фурна. Гарнираме с доматените капачета и пресен магданоз

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало