Кулинарни рецепти » Зрял фасул с бекон

 Зрял фасул с бекон

Продукти:

• 1 ч.ч. зрял фасул
• 400 г бекон
• 2 глави лук
• 2-3 люти чушлета
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. мас
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 2 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го сваряваме на тих огън заедно с 1 глава лук, олиото и 1 ч.л. червен пипер. Отцеждаме фасула, но запазваме отварата.

Нарязваме другата глава лук на ситно и я запържваме в разтопената мас. Прибавяме брашното, останалия червен пипер и доматеното пюре, размито в малко вода. Разреждаме запръжката с отварата от фасула, кипваме и варим десетина минути.

После я сипваме при отцедения фасул, посоляваме и прехвърляме сместа в тавичка. Нареждаме отгоре нарязания на филийки бекон, слагаме тук там цели люти чушлета и печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало