Продукти: (за 4 прорции)
• 100 г сланина
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на малки кубчета и я запържваме в сух тиган. Изваждаме пръжките от тигана и в останалата мазнина запържваме брашното. После сипваме вода до желаната гъстота и варим 5-6 мин.
Накрая посоляваме и отстраняваме от огъня. При поднасяне поръсваме с червен пипер и останалите пръжки.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....