Кулинарни рецепти » Зелен боб по бургундски

 Зелен боб по бургундски

Продукти: (за 4 порции)

• 750 г зелен боб
• 3 моркова
• 2 глави лук
• 1 ракиена чашка червено вино
• 125 г пушена сланина
• 2-3 ч.л. ситно нарязани зелени подправки
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изчистения пресен боб нарязваме и заливаме с малко вода. Задушаваме до омекване.

Добавяме виното и предварително сварените моркови, нарязани на кръгчета. Подправяме със сол и пипер и оставяме на огъня. Прибавяме зелените подправки.

Нарязаната на кубчета сланина леко запържваме в тигана, добавяме нарязания на кръгчета лук и пържим заедно със сланината. Сварения боб сипваме в чиния, отгоре заливаме с изпържения със сланина лук.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало