Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия в тенджера

Ястия с месо:

Заек в гърне

Продукти: • 1,5 кг заек • 250 г моркови • 200 г гъби • 200 г лук • 50 г чесън • 30 г люти чушлета • 50 мл бяло вино • 150 г краве масло • 50 мл олио • корени от магданоз • чубрица, магданоз • червен пипер, сол За маринатата: • 1 л костен бул...

Заек в доматен сос

Продукти: (за 5-6 порции) • 1 заек (около 1,5 кг) • 5-6 глави лук • 2 моркова • 1 парче целина • 3-4 пиперки • 4-5 домата • 1 глава чесън • 4 с.л. олио • 1 ч.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Изчистваме и измив...

Заек в сладко-кисел сос

Продукти: (за 4 порции) • 800 г заешко месо • половин глава лук • половин морков • 1 парче целина • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 50 г сланина • 2 с.л. олио • 1 ч.л. брашно • 30 г шоколад • 30 г бадеми • 20 г захаросани цитрусови плодове • 50 г захар ...

Заек в тенджера

Продукти: (за 6 порции) • 1 заек • 300 г свинско месо • 1 ч.ч. бяло вино • 1 к.ч. дрохи от черен хляб • 3-4 зелени чушки • магданоз, сол Начин на приготвяне: Измиваме заека, слагаме го за 1 нощ в марината и пак го измиваме. Нарязваме заека на порции...

Заек плакия

Продукти: • 1 млад заек • 150 г сланина • 10 мънички главички лук • 1 ч.ч. стафиди • 1 ч.ч. сушени сини сливи без костилки • 1 к.ч. ябълкова ракия • 1 с.л. олио • 1-2 стръка мащерка • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета изчис...

Заек по селски

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг заешко месо • 1 глава лук • 6-7 скилидки чесън • 2 домата • 1 ч.ч. вино • 2 ч.ч. гореща вода • дафинови листа • черен пипер на зърна • бахар, сол • мазнина за пържене • оцет за маринатата Начин на приготвяне: Накис...

Заек по сицилиански

Продукти: (за 5 порции) • 1 заек около 2 кг, нарязан на 10 парчета • 1 винена чаша бяло вино • 2 с.л. винен оцет • 3 с.л. оцет “Балсамико” • 75 г сланина, нарязана на тънко • 1 голяма глава лук • 50 г стафиди • 24 малки маслини • 2 дафинови листа • 3 с.л. з...

Заек с бира

Продукти: • 1 заек, нарязан на порции • 6 моркова • 600 г гъби • 20 малки лукчета • 1 лимон • 1 дафинов лист • 3-4 стръка мащерка • 500 мл бира • 3-4 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме заешкото месо и го подсушаваме. Изпър...

Заек с броколи

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг нарязано на порции заешко месо • 1 глава лук • 2 клонки майорана • 200 мл бяло вино • 400 мл бульон • 4 домата • 300 г броколи • сол, черен пипер • 15 г краве масло • 15 г зехтин • 1-2 скилидки чесън Начин на приготвяне...

Заек с маслини

Продукти: (за 6 порции) • 1 заек • 2 глави лук • 500 мл оцет • 500 мл вода • 200 мл олио • 2 с.л. брашно • 25-30 маслини • половин лимон • подправки, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета изчистения заек и го заливаме с марината, приготвена ...

Заек с ориз

Продукти: (за 4-6 порции) • 1 питомен заек /около 1 кг/ • 1 к.ч. олио • 1 с.л. брашно • 3 ч.ч. ориз • 1 кг домати • 2 чушки • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • магданоз, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: В отворена тенджера под наляга...

Заек с пресен лук

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 заек • 3-4 моркова • 1 връзка пресен лук • 1 ч.ч. бяло вино • 1 с.л. доматено пюре • 1 дафинов лист • черен пипер, бахар, сол • олио за пържене Начин на приготвяне: На дъното на тенджера нареждаме ситно нарязаните моркови...

Заек със свинско месо

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г заешко месо • 500 г свинско месо • мазнина за пържене • 5 глави лук • 1 глава чесън • 2 равни с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 1 ч.ч. червено вино • черен пипер, оцет, сол Начин на приготвяне: Накисваме заешкото ...

Заек със сливи

Продукти: • 1 заек • половин бутилка червено вино • 500 г сушени сливи • 60 г краве масло • 60 г брашно • 1 с.л. желе от френско грозде • 2 с.л. оцет • 2 дафинови листа • 4-5 зрънца черен пипер • мащерка, • смлян черен пипер • сол Начин на пригот...

Заек със сметана

Продукти: (за 4 порции) • 800 г заешко месо от задната част • 50 г сланина • 50 г краве масло • 1 връзка корени за супа • половин лимон • 1 ч.л. горчица • 1 с.л. компот от боровинки • 1 к.ч. вино • 150 г сметана • 3 с.л. брашно • половин портокал • подп...

Заек фрикасе

Продукти: (за 5-6 порции) • 1 заек (около 1,5 кг) • 1 глава лук • 1-2 моркова • 1 парче целина • 1 дафинов лист • 15-20 зърна черен пипер • магданоз, сол За соса: • 4 равни с.л. брашно • 80 г краве масло • 1 ч.ч. прясно мляко • 2 жълтъка • сокъ...

Заек, задушен в пръстен гювеч

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 кг заешко месо • 500 г дребни лукчета /арпаджик/ • 50 г сланина • 1 ч.л. червен пипер • 2 дафинови листа • 4 с.л. олио • 7-8 зърна черен пипер • 4-5 зърна бахар • смлян черен пипер • сол • 1-2 ч.ч. оцет за маринатата На...

Заешка яхния

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг заешко месо • 60 г краве масло • 1 глава лук • 2 ч.ч. телешки бульон • 2 с.л. доматено пюре • 1 ч.ч. заквасена сметана • 2 дафинови листа • 8 зърна от хвойна • 2 с.л. червен пипер • 1-2 щипки сушена мащерка • черен пипер, со...

Заешко бутче с леща

Продукти: (за 4 порции) • 400 г леща • 1 заешко бутче • 2 с.л. мас • 1 връзка корени за супа • 2 с.л. винен оцет • 1 ч.л. захар • чубрица, майорана, сол Начин на приготвяне: Накисваме лещата за 5-6 часа в студена вода и я отцеждаме. Сгорещяваме ма...

Заешко с винен сос

Продукти: (за 6 порции) • 1 заек /около 1,5 кг/ • 1 ч.ч. олио • 1 к.ч. оцет • 1 ч.ч. подсладено бяло вино • 2 с.л. смлени бадеми • 2 дафинови листа • индийско орехче, канела • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме заека, нарязваме го на пар...

Заешко с лук

Продукти: • 1 кг месо от див заек • 9-10 глави лук • 2-3 домата • 100 г краве масло • 1 дафинов лист • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, бахар, сол Начин на приготвяне: Накисваме за една нощ заека в студена вода, след което го отцеждаме и нарязваме на...

Заешко с чесън

Продукти: • 1 средно голям домашен заек (около 1,5 кг) • 3 с.л. свинска мас • 2 с.л. масло • 2 глави лук • 1 глава чесън • 3 с.л. брашно • 100 мл вино • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Месото измиваме, нарязваме на едри парчета и намазваме със ...

Заралийски рулца

Продукти: • 500 г тънки свински пържоли • 350 г смляно свинско месо • 3 скилидки счукан чесън • 100 г настърган кашкавал • 1 яйце • 100 г сланина • 3 с.л. червено вино • 3 с.л. бяло вино • 3 с.л. мазнина • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер • ...

Зелеви сарми с булгур и свинско месо

Продукти: (за 4 порции) • 8-12 листа от кисела зелка • 2 ч.ч. булгур • 500 г свинско месо • 1 к.ч. мас • червен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме булгура в разтопената мас. Щом поомекне, прибавяме ситно нарязаното месо и леко го позапържваме. После поръ...

назаднапред
Начало