Продукти: (за 4 порции) • 1 кисела зелка • 500 г кайма /смес/ • 1 к.ч. ориз • 2 стръка праз • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • 1 ч.ч. зелев сок • черен пипер Начин на приготвяне: Отделяме по-големите листа на зелката от коча...
Продукти: (за 8 порции) • 24 листа от кисела зелка • 1 кг кайма /смес/ • 2 с.л. олио • 4-5 глави лук • 1 к.ч. ориз • 1 ч.л. червен пипер • суха чубрица • сух джоджен • черен пипер сол Начин на приготвяне: Избираме по-големи зелеви листа и изрязваме ...
Продукти: (за 8 порции) • 1 прясна зелка /около 1 кг/ • 500 г кайма /смес/ • 1 к.ч. ориз • 1 к.ч. олио • 1 глава лук • 2 домата /пресни или от консерва/ • магданоз, копър, джоджен • черен пипер, сол За соса: • 2 яйца • 2 лимона • 2 с.л краве масл...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г крехко шилешко, агнешко или телешко месо • 600 г зелена бакла • 4 глави лук • 1 к.ч. олио • 1 глава чесън • 1 с.л. брашно • сокът от 1 лимон • 1/2 ч.л. червен пипер • 1/2 ч.л. черен пипер • магданоз, копър, сол Начин на ...
Продукти: • 1 прясна зелка • 200 г кайма от овнешко месо • 4 глави лук • 3 с.л. мас • 1 филия бял хляб • 1 к.ч. прясно мляко • 80 г прясна сланина • 1 широко парче солена сланина • 500 г месен бульон • 1 връзка корени за супа • черен пипер, сол Начи...
Продукти: (за 4 порции) • 300 г кайма • 1 глава лук • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 2 с.л. доматено пюре • 125 мл червено вино • 300 г сварен зрял фасул • 1 червена чушка • 1 щипка лют червен пипер • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 4-6 порции) • 1 кг говеждо или свинско месо от бута • 2 твърдо сварени яйца • 100 г пушена сланина или пушени гърди, нарязани на филийки • 2-3 кисели краставички • 2-3 глави лук, нарязани на филийки • 2-3 с.л. свинска мас • 2 с.л брашно • 1 ч.л. с...
Продукти: • 750 г свинско месо • 100 мл олио • 400 г праз • 300 г домати • 150 г пиперки • 25 г люти чушки • 10 яйца • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парченца и леко го запържваме. Изваждаме го в чиния и в същат...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 3-4 стръка праз • 2-3 глави лук • 2-3 люти чушки • 1 ч.ч. брашно • 1 к.ч. свинска мас • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки, заливаме го с малко вода и варим 30 мин на умерен огън,...
Продукти: (за 5 порции) • 750 г свинско месо • 1 к.ч. олио • 3 стръка праз • 3 червени чушки • 1-2 с.л. вино • 1 с.л. доматено пюре • 1 ч.л. чубрица • 1 ч.л. сминдух • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на кубчета и лек...
Продукти: (за 5-6 порции) • 1,5 кг телешко или говеждо месо • 500 г лук • 300 г краве масло • 1 ч.ч. кисело мляко • черен и червен пипер, сол • малко счукани ким и бахар Начин на приготвяне: Нарязваме месото, леко осоляваме и го пържим в горещото масло. ...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г свинска кайма от плешката • 4 с.л. олио • 2 глави лук • 2-3 скилидки чесън • 1 ч.ч. доматен сок • черен пипер, кимион, сол Начин на приготвяне: В сгорещената мазнина задушаваме каймата и ситно нарязания лук, като непрекъсна...
Продукти: (за 4 порции) • 100 г бекон • 3 глави лук • 4 с.л. олио • 500 г свинска кайма • 500 г кисело зеле • 4 скилидки чесън • 300 мл телешки бульон от кубче • 1 дафинов лист • 5 зърна хвойна • 1/3 ч.л. кимион • 1-2 с.л. доматено пюре • черен пипер, м...
Продукти: (за 2 порции) • 2 филии бял хляб • 150 г телешко или говеждо месо • 1 връзка корени за супа • 1 глава лук • четвърт пакетче краве масло • 2 с.л. брашно • 1 яйце • 3.с. л. олио • 1 дафинов лист • черен пипер, горчица • магданоз, копър • лимонов...
Продукти: • 1 кг крехко свинско месо • 3-4 глави лук (или 300-400 г арпаджик) • 1 с.л. брашно • 3-4 с.л. мас • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината заедно с месото, наря...
Продукти: • 400 г тлъсто свинско месо • 800 г бяло месо от пиле • 800 г пушени наденички • 1 ч.ч. зрял фасул • 2 моркова • 3 стръка целина • 1 глава лук • 1 главичка чесън • 1 ч.ч. брашно • 300 мл червено вино • 1,5 л телешки бульон • 2 с.л. горчица ...
Продукти: • 500 г свинско месо • 300 г гъби • 1-2 глави лук • 1 к.ч. олио • лимонов сок • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го запържваме в олиото. Щом побелее, добавяме ситно нарязаните лук и гъби и задушаваме, докато зар...
Продукти: (за 4 порции) • 1 кг овче месо от гърдите • 50 г говежда лой • 500 г лук • 300 г домати • 1-2 с.л. брашно • 2-3 с.л. оцет • 3-4 скилидки чесън • магданоз, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме и нарязваме месото на дребни ...
Продукти: • 500 г кайма • 2 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • 3 глави лук • чубрица, черен пипер • сол Начин на приготвяне: В загрятото олио пържим до порозовяване нарязания на ситно лук. Прибавяме каймата и я запържваме леко. Наливаме 1 к.ч. топла вода и заду...
Продукти: • 1 ч.ч. джумерки (пръжки) • 4 с.л. брашно • сол Начин на приготвяне: Загряваме джумерките в сух тиган. Щом си пуснат мазнината, сипваме брашното брашното и го запържваме. После наливаме топла вода до желаната гъстота, посоляваме и варим десети...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г свинско месо от филето • 3 с.л. олио • 1 глава лук • 1 с.л.брашно • 2 с.л. доматено пюре • 1/2 ч.л.черен пипер • 1 ч.ч. ориз • 30 г краве масло • 1/2 глава запечен лук • 6-7 зърна черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г крехко агнешко месо • 4 глави лук • 4 пиперки • 4 патладжана • 4 домата • 1 глава чесън • 2 с.л. доматено пюре • 1 к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото н...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г крехко агнешко месо • 1 к.ч. олио • 4 глави лук • 2 с.л. доматено пюре • 1 ч.ч. ориз • 1/2 ч.л. червен пипер • черен пипер, магданоз, сол Начин на приготвяне: Измиваме месото, подсушаваме го и го нарязваме на кубчета. ...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г свинско месо от бута • 2 с.л. олио • 2 глави лук • 3-4 средно големи картофа • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Отстраняваме мазнините от месото, нарязваме го на малки кубчета и го слагаме в нагор...