Продукти: (за 4-5 порции) • 1 кг свинско месо • 2 с.л. мазнина • 5 глави лук • 1 глава чесън • 250 г гъби • 1 с.л. брашно • 5 домата • 1 к.ч. вино • някоко резенчета лимон • черен пипер, чубрица, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на дребни...
Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г жито • 1 кг телешки флейки • 125 г краве масло • червен пипер, сол Начин на приготвяне: Измитото и нарязано на парчета месо варим на бавен огън около 2-3 часа заедно с житото. След като месото се свари, го изваждаме и го разк...
Продукти: (за 6 порции) • 1,5 кг кисело зеле • 1 кг картофи • 250 г пушена сланина • 150 г шунка • 150 г готова пача • 6 ловджийски наденици • 200 г луканка • 150 г солена сланина /нашарена с месо/ • 3 сарфалада • 20 г свинска мас • 1 л бяло вино • сол ...
Продукти: (за 2 порции) • 6 бели хлебчета • 100 г сланина • 1 глава лук • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • 2 яйца • 500 мл прясно мляко • 70 г салам • 1-2 к.ч. брашно • сол Начин на приготвяне: Нарязваме сланината на малки кубчета и я запържваме заед...
Продукти: • 600 г кълцано месо • 1 глава целина • 1 ч.л. червен пипер • 1/2 ч.ч. ориз • 1 с.л. брашно • 1/2 ч.ч. мазнина • 3 яйца • 1 ч.л. оцет • сол Начин на приготвяне: Към месото прибавяме белтъците и ориза. Поръсваме с черен пипер и оформяме пр...
Продукти: • 600 г кайма • 2 глави лук • 100 г масло • 30 мл олио • 2 филии сух бял хляб (без кората) • 2 яйца • 2 с.л. брашно • 2 люти чушлета • 2-3 с.л. доматено пюре • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Омесваме каймат...
Продукти: (за 6 порции) • 6 котлета (по около 180 г всеки) • 60 г брашно • 1 ч.л. прясно смлян бял пипер • 2-3 глави лук • 50 мл олио • 500 г домати от консерва • 300 мл червено вино • 200 г сладки мариновани лукчета • 1-2 с.л. винен оцет • 1 ч.л. мащерка ...
Продукти: • 300 г свинско месо • 1 малка глава целина • 2 глави лук • 200 г бульон (може и от кубче) • 50 г сметана • 50 г мас • 1 ч. л. къри • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на тънки филийки и запържваме до златисто в маста. Прибавяме наряз...
Продукти: • 5 свински пържоли • 10 скилидки чесън • 2 с. л. брашно • 1 к.ч. олио • сол и черен пипер Начин на приготвяне: Начукваме пържолите с дървено чукче, поръсваме ги със сол и черен пипер, овалваме ги в брашно и ги изпържваме. След изваждането им в с...
Продукти: (за 4 порции) • 400 г смляно говеждо месо • 1 глава лук • 30 г краве масло • 1 филия твърд бял хляб • 1 люта чушка • 150 мл месен бульон • 150 г заквасена сметана • 1 с.л. брашно • магданоз, индийско орехче, сол Начин на приготвяне: Изпърж...
Продукти: • 750 г телешка кайма • 50 г сланина • 1 ч. ч. бяло вино • 30 кестена • 24 дребни лукчета • 1 с. л. доматено пюре • 1 връзка магданоз • 2 бучки захар • 2 дафинови листа • 3-4 карамфилчета • 30 г краве масло • смлян черен пипер, сол Начин...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г телешка кайма • 2 глави лук • 1 шепа пресен джоджен • 1 шепа пресен кресон • 1 ч.л. сол • 1 ч.л. куркума • 1 яйце • 3 с.л. краве масло • 3 с.л. доматено пюре • 1/2 ч.ч. сушен грах • 1/2 ч.ч. ориз Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг кайма • 1 глава лук (1 връзка пресен лук) • 200 г доматено пюре • 1 филия бял хляб • 1 ч. ч. прясно мляко • 2 с. л. брашно • 2-3 с. л. олио • 250 мл месен бульон • 1-2 дафинови листа • 5-6 зрънца черен пипер • 2-3 скилидки чесън • 1-2 ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г кайма /смес/ • 300 г сирене • 1 глава лук • 2 с.л. краве масло • 1 ч.ч. доматен сок • 4 яйца • 1 с.л. ситно нарязан джоджен • сол Начин на приготвяне: Смесваме каймата с натрошеното сирене, ситно нарязаните лук и джодже...
Продукти: • 600 г кайма (смес) • 5 с.л. ориз • 1 глава лук • 1-2 с.л. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 яйце • 1 кубче телешки бульон • магданоз, кимион • черен пипер, сол • брашно за овалване Начин на приготвяне: Смесваме каймата със ситно на...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г кайма • 1 глава лук или 100 г зелени пера • 120 г доматено пюре • 100 г бял хляб • 1 ч.ч. прясно мляко • 2 с.л. брашно • 2 с.л. олио • 250 мл месен бульон • 1-2 дафинови листа • 5-6 зрънца черен пипер • 2-3 скилидки чесън ...
Продукти: (за 6 порции) • 1 кг кайма • 1 глава лук • 1 лимон • 2 яйца • 1 с.л. брашно • 2 ч.ч. кисело мляко • 3 с.л. олио • черен пипер, сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Разбъркваме каймата с яйцата, ситно нарязания лук и лимонова кора, че...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г кайма • 1 филия хляб • 1 глава лук • 2 яйца • 2 средно големи патладжана • 3 домата • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, магданоз, сол Начин на приготвяне: Приготвяме смес за кюфтета от каймата, хляба,...
Продукти: • 500 г кайма • 1-2 глави лук • 1 к.ч. ориз • 1-2 моркова • половин пакетче краве масло • 2-3 яйца • 1 и 1/2 ч.ч. кисело мляко • 3 с.л. брашно • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Смесваме каймата с ори...
Продукти: (за 6 порции) • 800 г кайма смес • 3 глави лук • 1 яйце • 1-2 с.л. грис • 1 к.ч. олио • 1-2 домата • 3-4 печени пиперки • 1 люто чушле • 2-3 с.л. брашно • 2-3 ч.ч. костен бульон • 1 дафинов лист • 1 бучка краве масло • червен и черен пипер ...
Продукти: (за 4 порции) • 400 г едро смяна /кълцана/ кайма • 1 ч.ч. суха леблебия • 2 ч.ч. кисело мляко • 100 г краве масло • 1 ч.ч. счукани ядки /различни/ • 1 глава чесън • Канела • сух джоджен, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме леблеб...
Продукти: • 200 г леща • 50 г бадеми • 60 г сушени кайсии • 1 глава лук • 1 пакетче краве масло • 200 г ориз • 200 г телешки шол • джоджен, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме кайсиите на малки парченца и ги заливаме с вряла вод...
Продукти: (за 4 порции) • 300 г леща • 500 г пушени свински ребра • 1 с.л. брашно • 2 с.л. олио • 1-2 стръка праз • черен и червен пипер, сол Начин на приготвяне: Изчистената и измита леща заливаме с 1 л подсолена вода и варим на умерен огън. След като за...
Продукти: (за 5-6 порции) • 400-500 г леща • 200 г пушено месо • 1 глава лук • 200 г сини сливи • 3 с.л. оцет • 1 глава чесън • суха чубрица, червен пипер, сол Начин на приготвяне: Изчистената и измита леща сваряваме с месото и нарязания на ситно лук. ...