Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия в тенджера

Ястия с месо:

Лимонови кюфтета

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг кайма • 1 глава лук • 1 лимон • 2 яйца • 1 с.л. брашно • 2 ч.ч. кисело мляко • 3-4 с.л. олио • черен пипер, сол • брашно за овалване • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Настъргваме на ситно ренде лимоновата ко...

Ловджийска яхния

Продукти: (за 5 порции) • 500 г месо • 200 г пушена сланина или пушени гърди • 200 г наденица • 4 глави лук • 2 моркова • 4-5 гъби • 3-4 домата • 2 ч.л. доматено пюре • 1 люта чушка • 2 с.л. брашно • 5-6 капки коняк • черен пипер, магданоз, сол Нач...

Лозови сарми с кайма

Продукти: (за 4 порции) • 200 г млади лозови листа • 500 г кайма /смес/ • 1 глава лук • 1 к.ч. ориз • 4-5 с.л. олио • 1 ч.л. доматено пюре • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Попарваме лозовите листа в подсолена вода и ги оставяме да се о...

Мариновано свинско месо

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг свински карета • 1 с.л. горчица • 1 ч.ч. бяло вино • 1 ч.ч. прясно мляко • 3-4 с.л. олио • 3 моркова • 2 глави лук • 1 клонче целина • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Намазваме месото с горчицата и го слагаме в с...

Месни грахчета

Продукти: (за 4 порции) • 500 г телешко месо • 2 чушки • 2 с. л. доматено пюре • 4 с. л. масло • 1 ч. л. червен пипер • сол, черен пипер, кимион • 2 скилидки чесън Начин на приготвяне: Смиламе месото заедно с чесъна и чушките, добавяме кимиона, черния и...

Месни топки в кисело мляко

Продукти: (за 4 порции) • 400 г кайма /смес/ • 500 г арпаджик • половин глава лук • 3 с.л. брашно • 4 скилидки чесън • 1 к.ч. олио • 1 яйце • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 щипка канела • черен пипер, сух джоджен, сол Начин на приготвяне: Омесваме каймат...

Месо в бял сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг агнешко месо от плешката • половин пакетче краве масло • 3 яйца • 4-5 скилидки чесън • 1 кофичка овче кисело мляко • вегета на вкус • черен пипер, мащерка, сол Начин на приготвяне: Почистваме, измиваме и нарязваме месото н...

Месо по бохемски

Продукти: • 500 г овнешко месо • 500 г картофи • 2 големи глави лук • 1-2 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на големи кубчета и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с едро нарязания лук. Посоляваме, поръсва...

Месо с булгур и нахут

Продукти: (за 4 порции) • 600 г крехко телешко или шилешко месо • 1 ч.ч. сух нахут • 1 к.ч. булгур • 4 глави лук • 100 г краве масло • 4 домата /пресни или от консерва/ • 1 ч.л. червен пипер • 1 щипка канела • 1 щипка кимион • 1 ч.л. сода бикарбонат • маг...

Месо с копър

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 кг телешко месо • 1 с. л. сол • 12 зърна черен пипер • 2 глави лук • 50 г краве масло • 2 с. л, брашно • 1/2 ч.ч. ситно нарязан копър • няколко стъбла копър • 3 ч. л. оцет (3%) • 3 с. л. сметана • 1 с, л. захар • 1,5 л вода...

Месо с пресни картофи

Продукти: (за 4 порции) • 800 г месо /агнешко, шилешко, свинско, телешко/ • 1 кг пресни картофи • 3 стръка пресен лук • половин пакетче краве масло • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, копър, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на пар...

Месо със зимни зеленчуци

Продукти: (за 4 порции) • 600 г свинско месо • 2 с.л. мазнина • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 2 стръка праз • 4 моркова • 4 картофа • 100 г стерилизирани домати • 2 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, чубрица, сол Начин на приготвяне:...

Млечен гулаш със свинско

Продукти: (за 4 порции) • 800 г обезкостени свински гърди • 6 с.л. олио • 4 глави лук • 2 скилидки чесън • 4 ч.ч. прясно мляко • 200 г гъби • 2 ч.л. розмарин • 1 ч.л. прясно смлян черен пипер • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • сол Начин на приготвяне: ...

Мляно телешко с яйце

Продукти: • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 65 г краве масло • 250 г телешка кайма • 1 ч.л. сол • 1/2 ч.л. черен пипер • 1 щипка канела • индийско орехче • 1 ч.л. мащерка • 1 ч.л. брашно • 150 мл мляко • лимонов сок или оцет • 4 яйца • 4 филии хля...

Нахут шурпа

Продукти: • 500 г овнешко или говеждо месо • 4 глави лук • 3 домата или доматено пюре • 2 моркова • 2 ч. ч. сушен зелен грах • 1 дафинов лист • 5 зърна черен пипер • 1/2 връзка копър • сол Начин на приготвяне: Измиваме добре граха и го накисваме от...

Овнешка кавърма по мелнишки

Продукти: (за 4-6 порции) • 1 кг овнешко месо • 2 глави лук • 1 пакетче краве масло • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. червено вино • 1 с.л. доматено пюре • 7-8 скилидки чесън • 1 дафинов лист • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на пар...

Овнешки бут с чесън

Продукти: (за 4 порции) • 800 г овнешки бут • половин пакетче краве масло • 1 с.л. доматено пюре • 2 с.л. червено вино • 4 чушки • 250 г зелен фасул • маслини, чесън • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Отстраняваме ципата от бута, натриваме го съ...

Овнешки гръбнак със зрял фасул

Продукти: (за 4 порции) • 600 г овнешки гръбнак • 1 к.ч. костен бульон • 50 г краве масло • 250 г зрял фасул • 1 морков • 1 парче целина • 2 глави лук • 1 връзка ароматни треви /мащерка, дафинов лист и магданоз/ • 3 домата /пресни или от консерва/ • 1 обел...

Овнешки ролади с телешка плънка

Продукти: (за 4-6 порции) • 1 кг младо овнешко /шилешко/ месо от бута • 250 г телешко месо, смляно с парче /около 100 г/ сланина • 3 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух бял хляб • 1 морков • половин глава целина • 1 дафинов лист • 1 с.л. брашно • 1 непълна к.ч...

Овнешко задушено

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг овнешко месо от плешката • 1 чаена чаша червено вино • 1 глава лук • 2 моркова • 5-6 скилидки чесън • 1 кафена чаша олио • 1 дафинов лист • половин връзка магданоз • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парченц...

Овнешко паприкаш

Продукти: (за 4 порции) • 700-800 г овнешко /шилешко/ месо • 500 г пиперки “Сиврия” • 4-5 домати • 2 глави лук • 1 морков • 1 ч.л. червен пипер • 1 к.ч. мазнина • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • сол Начин на приготвяне: Почистваме чушките и ги наряз...

Овнешко по бански

Продукти: (за 4 порции) • 900 г овнешко месо • 4 с.л. олио • 2-3 глави лук • 2-3 чушки • 2-3 червени домата • 3-4 картофа • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме месото и го почистваме от ципи и сухожилия. Измиваме ...

Овнешко по трирски

Продукти: (за 4 порции) • 400 г овнешко месо • 100 г моркови • 100 г целина • 100 г лук • 700 г картофи • 1 дафинов лист, • 5-6 зрънца черен пипер • оцет, мащерка, сол Начин на приготвяне: Нарязваме изплакнатото месо на едри парчета, заливаме го с г...

Овнешко рагу

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг овнешко месо от гърдите • 2 с.л. брашно • 3 скилидки чесън • 2 с.л. доматено пюре • 200 г дребен лук • 2 моркова • 500 г картофи • 1 к.ч. олио • 1 дафинов лист • половин връзка магданоз • сол, черен пипер Начин на приго...

назаднапред
Начало