Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия в тенджера

Ястия с месо:

Овнешко с доматен сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг овнешко месо • 1 с.л. доматено пюре • 1 с.л. брашно • сметана, захар • червен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме месото от лойта, измиваме го, подсушаваме го и го нарязваме на порции. Слагаме го в тенджера под налягане...

Овнешко с кестени

Продукти: (за 4 порции) • 700 г овнешко месо • 500 г кестени • 80 г краве масло • 2 глави лук • 1 с.л. доматено пюре • 1 равна ч.л. захар • 1 дафинов лист • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме месото, почистваме го от ципи и сухожилия,...

Овнешко с кускус

Продукти: (за 4 порции) • 600 г овнешко месо • 250 г кускус • половин пакетче краве масло • 1 връзка корени за супа • сол Начин на приготвяне: На дъното на тенджера под налягане слагаме корените за супа, нарязани на едри парчета. Заливаме с 1,5 ч.ч. вода, п...

Овнешко с лук

Продукти: (за 4 порции) • 700 г овнешко месо • 1 кг пресен лук • 500 г пресен чесън • 50 г свинска мас • 1 с.л. доматено пюре • 1 ч.л. брашно • 2 с.л. оцет • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изчистваме лука и чесъна, измиваме ги и ги нарязваме на...

Овнешко с праз

Продукти: • 850 г овнешко месо • 7-8 стръка праз • 100 г краве масло • 1 ч.л. червен пипер • 3 яйца • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на късчета, посоляваме и го варим в малко вода до полуомекване. Нарязваме на едро праза, задушаваме го д...

Овнешко с прясно зеле

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг овнешко месо • 1 зелка • 7 с.л. олио • 2 глави лук • 750 г домати • червен и черен пипер • кимион, сол Начин на приготвяне: Измиваме месото и го нарязваме на големи порции. Нарязваме зелето на тънки ивички и го посоляваме....

Овнешко с ряпа

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг овнешко месо от плешката • 2 моркова • 4-5 картофа • 1 ряпа • листа сух джоджен • магданоз, сол, черен пипер Начин на приготвяне: Измиваме месото и го нарязваме на парчета. Посоляваме и наръсваме с черен пипер, джоджен и сит...

Овнешко със зелен фасул

Продукти: (за 5 порции) • 750 г овнешко месо • 1 кг зелен фасул • 5-6 с.л. олио • 2 глави лук • 2-3 домата • 1 с.л. брашно • 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Изчистваме и измиваме месото. Нарязваме го ...

Овнешко със зелена салата

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг овнешко месо от гърдите • 2 глави стар лук • 500 г зелен лук • 2 зелени салати • 1 връзка копър • 1 к.ч. зехтин • 2 яйца • 1 ч.ч. вода • сокът от 1 лимон • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме салатите и ги...

Овнешко със зелени домати

Продукти: (за 5-6 порции) • 1,5 кг овнешко месо от бута • 1 връзка корени за супа • 3 глави лук • 3-4 картофа • 3-4 зелени домата • 3 с.л. разтопено краве масло • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, чубрица, сол Начин на приготвяне: Изчистваме и измиваме ...

Овнешко, задушено в доматен сос

Продукти: (за 4-6 порции) • 1 кг овнешко месо • 2 глави лук • 1 с.л. доматено пюре • 100 мл олио • червен пипер, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме месото от лойта, измиваме го, подсушаваме и го нарязваме на порции. Овалваме го в червен пипер,...

Овче месо с прясно зеле

Продукти: • 1 кг тлъсто овче месо • 2 малки глави лук • 1 люта чушка • 1 средно голяма зелка • 1 с.л. доматено пюре • 1 с.л. червен пипер • 5-6 зърна черен пипер • 2 зърна бахар • 1 дафинов лист • 4-5 с.л. мазнина • сол Начин на приготвяне: Нар...

Овче месо с червено вино

Продукти: • 700-800 г овче месо • 5-6 глави лук • 2 моркова • 2 корена от магданоз • 1 парче целина • 7-8 картофа • 1 ч.л. червен пипер • 1/4 ч.л. черен пипер • 1 ч.ч. червено вино • 5 с.л. мазнина • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на...

Паприкаш по манастирски

Продукти: (за 6-8 порции) • 1 кг месо /свинско, телешко или шилешко/ • 1 к.ч. олио • 3 глави лук • 2 ч.л. червен пипер • 2 скилидки чесън • 5-6 домата • 1 кг пиперки • 1 кг картофи • 1-2 люти чушлета • 1 к.ч. вино • 1 ч.л. оцет • 1-2 с.л. олио • 1 ч.л...

Парагвайска яхния

Продукти: (за 4-5 порции) • 2 ч. ч. сварено и накълцано телешко месо • 3 с. л. олио • 1 скилидка чесън • 1 глава лук • 300 г ориз • 1 л вода • 1 щипка кимион • сол Начин на приготвяне: Запържваме в сгорещеното олио нарязаната на ситно скилидка чесън ...

Патладжани по китайски

Продукти: (за 4 порции) • 500 г патладжани • 300 г месо от свински бут • 150 г алабаш • 5 с. л. олио • 4-5 скилидки чесън • 2 с. л. оцет За соса: • 3 с. л. соев сос • 2 с. л. червено вино • 1/2 ч. ч. телешки бульон (може и от кубче) • 1 ч. л. нишес...

Пикантна кайма с ориз

Продукти: • 400 г кайма • 200 г ориз • 1 глава лук • 2 скилидки чесън • 2 ч.ч. телешки бульон • 1 връзка зелен лук • 1 червена чушка • 1 люто чушле • 6-7 зелени маслини (без костилки) • 2 с.л. зехтин • 1 щипка куркума • 1 щипка чили • магданоз, черен...

Пикантни агнешки рулца

Продукти: (за 6-8 порции) • 1 агнешко бутче • 2 моркова • 1 парче целина • 2 връзки зелен лук • 250 мл течна сметана • 80 г краве масло • 200 мл червено вино • 1 ч.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. „Вегета” • 2-3 скилидки чесън • 1-2 дафинови ли...

Пиринска яхния

Продукти: • 1 кг овче месо • 2 глави лук • 1 с.л. доматено пюре • 5-6 картофа • 1 връзка магданоз • 1 ч.ч. нарязани гъби • 1 с.л. червен пипер • 1 ч.л. черен пипер • 1/2 ч.ч. мазнина • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парчета, измивам...

Писюр кюфте

Продукти: • 500 г кайма • 1 к.ч. ориз • 1 морков • 2-3 глави лук • 1к.ч. пасирани домати от консерва • 1 ч.л. червен пипер • 1 суха чушка • 2 с.л. брашно • 3 с.л. олио • магданоз, джоджен • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разбъркваме кайм...

Пиян кебап

Продукти: • 600 г свински бут без кост • 2 глави лук • 2 с. л. доматено пюре • 1 с. л. брашно • 2 моркова • 200 г бяло грозде • 200 черно грозде • 200 мл червено вино • филийки бял хляб без кората според броя на порциите • 1 яйце • 3 с. л. галета • 3-4...

Пияно агне

Продукти: (за 6 порции) • 6 агнешки ребра • 1 агнешка плешка, нарязана на парчета • 1-2 с.л. зехтин • 4 парчета бекон • 1 голяма глава лук • 1 бутилка (750 мл) сухо червено вино • 1 клонка целина • 1 скилидка чесън • 1 с.л. розмарин • прясно смлян черен пи...

Пияно агнешко-ябълково рагу

Продукти: (за 4 порции) • 400 г агнешко месо • 1 глава лук • 1 бутилка ябълково вино (може да се замени с бяло вино) • 5 зелени ябълки • 4 червени ябълки • 100 г свинска кайма • 75 г бекон • 1 с.л. краве масло • 1/2 ч.л. смлян джинджифил • 1/2 ч.л. смлян к...

Плов

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 кг шилешко месо • 2 ч.ч. ориз • 2-3 моркова • 2 глави лук • 1 с.л. доматено пюре • 1 к.ч. олио • 1 ч.л. едро счукан черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно почистения лук и морковите и ги задушаваме в ол...

назаднапред
Начало