Кулинарни рецепти » Баници и пити » Плодови баници и щрудели

Баници и пити:

Австрийски щрудел с ябълки

Продукти: • 1,5 кг ябълки • 2 пакета фини кори • 130 г краве масло • 50 г стафиди • 100 г галета • 100 г захар • 50 г пудра захар • канела Начин на приготвяне: Разгъваме корите и всеки лист намазваме със запържените в масло галета. Обелваме ябълките...

Баварски щрудел

Продукти: • 2 ч.ч. брашно • 1 щипка сол • 1-2 с.л. разтопено масло /или олио/ • 1 яйце • 1/2 ч.ч. топла вода • пудра захар • разтопено масло за намазване на тестото За плънката: • 1 ч.ч. заквасена сметана • 1,5 кг ябълки • 1 к.ч. захар • 1 к.ч. с...

Баница с вишни /кайсии, праскови/

Продукти: • 1 пакет /250 г/ фини кори • 500 г вишни /кайсии, праскови/ • 1 к.ч. захар • 2 с.л. канела • 1 ч.л. канела • 2-3 с.л. олио Начин на приготвяне: Изчистваме вишните от костилките, смесваме ги със захарта, галетата и канелата и разстиламе получен...

Баница с тиква

Продукти: • 500 г брашно • 1,5 кг тиква • 1 пакетче краве масло • 4-5 с.л. олио • 150 г орехови ядки • 200 г кристална захар • 50-60 г пудра захар • 120 г сухар • 1 ч.л. канела • сол Начин на приготвяне: Обелваме тиквата, почистваме я от влакнест...

Баница с ябълки

Продукти: • 500 г дебели кори • 2 кг ябълки • 1 к.ч. захар • 2 ч.л. канела • 2 с.л. галета • 2/3 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките, настъргваме ги на едро ренде и ги смесваме със захарта, канелата и галетата. Разделяме кори...

Баница със сини сливи

Продукти: • 300-400 г сини сливи • 500 г брашно • 30 г мая • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 равна ч.л. сода бикарбонат • 1 к.ч. пудра захар • 3 яйца • 1 ч.ч. ром • карамфил, канела Начин на приготвяне: Разбиваме содата в киселото мляко, прибавяме 5-6 с.л....

Бутер баница с пияни вишни

Продукти: • половин пакет бутер тесто • 500 г вишни • 1 к.ч. ром • 1 к.ч. захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разточваме бутер тестото на кръгла кора с която обхващаме дъното на кръгла форма за печене с незалепващо покритие. Разделяме вишните на п...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги настъргваме на ситно ренде. Смесваме ги със зах...

Бюрек от тиква

Продукти: • 800 г обелена тиква • 1 к.ч. захар • 2-3 ч.ч. брашно • половин пакетче канела • 1 ч.ч. разтопено краве масло • 2-3 с.л. пудра захар Начин на приготвяне: Настъргваме обелената тиква на едро ренде и я смесваме със захарта и канелата. Постепенно...

Виенски щрудел

Продукти: • 250 г много сухо брашно • 1 яйце • 2-3 с.л. олио • 1 щипка сол • 3-4 с.л. хладка вода • няколко капки оцет • краве масло за намазване • пудра захар за поръсване За плънката: • 800-1000 г ябълки • 1 шепа стафиди • 1 шепа нарязани на ...

Копривщенски млин

Продукти: • 1 кг брашно • 1 ч.ч. олио • 200 г счукани орехи • 200 г захар • 1 с.л. оцет • 1 равна ч.л. сол Начин на приготвяне: Пресяваме брашното върху масата, правим кладенче в средата и изсипваме в него солта, оцета, 1 с.л. мазнина и малко хладка вода...

Мързелив щрудел

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кристална захар • 1 ч.ч. грис • 1 кг ябълки • 1 ч.ч. олио • 1 пакетче бакпулвер • 30 г краве масло • половин пакетче канела • 1 к.ч. счукани орехови ядки • пудра захар за поръсване Начин на приготвяне: Размесвам...

Пирог с орехи

Продукти: • 150 г сухар • 15 ореха • 2 ч.ч. прясно мляко • 4 яйца • 5 с.л. захар • 100 г краве масло • 1 ванилия • 1-2 с.л. галета • сладко или плодов сироп • сол Начин на приготвяне: Накисваме сухарите в горещото мляко и разбъркваме. При непрекъ...

Пирог с череши

Продукти: • 1 кг череши /вишни/ • 2 яйца • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.ч. олио • 500 г брашно • 1 к.ч кристална захар • 1 к.ч. счукан сухар • 3-4 с.л. пудра захар • 1 ванилия /или 1/2 пакетче канела/ Начин на приготвяне: Ра...

Пирог с ябълки

Продукти: • 2 ч.ч. настъргани ябълки • 2 яйца • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.ч. захар • 1/2 ч.ч. олио • 2 ч.ч. брашно • половин пакетче канела Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата със содата. Прибавяме захарта, олиото, ябълките, канелата и накрая браш...

Постен щрудел

Продукти: • 200 мл вода • 200 мл олио • 150 г захар • 500 г брашно • 1 бакпулвер • 6-7 ябълки • 100 г смлени орехи • 1 пакетче канела • 4 с.л. галета • пудра захар за поръсване Начин на приготвяне: Обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде...

Сладка орехова баница

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 1 щипка сол • 1 1/2 к.ч. разтопено краве масло • 300 г смлени орехови ядки За сиропа: • 400 г захар • 400 мл вода • 3-4 листа индрише Начин на приготвяне: От пресятото брашно, разбитото яйце, 1 с.л. олио, с...

Тиквеник по руски

Продукти: • 800 г бяла тиква • 80 г олющено просо • 200 мл прясно мляко • 200 мл вода • 100 г сметана • 100 г захар • 3 яйца • 80 г краве масло • 50 г галета • сол Начин на приготвяне: Почистеното и измито просо, варим в подсолена вода, смесена с...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра захар за поръсване Начин на приготвяне: В половината олио задушаваме ...

Тиквеник с мед за Бъдни вечер

Продукти: • 250 г фини кори • 1 кг тиква • 150 г орехови ядки • 200 г пчелен мед • 100 г захар • 1 1/2 к.ч. олио • 1 с.л. галета • 1/2 ч.л. канела • сокът от 1 лимон Начин на приготвяне: Обелваме тиквата, почистваме я от семената и влакнестата част...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките и ги настъргваме. Накисваме стафид...

Тиквеница

Продукти: • 1 пакет готово бутер тесто • 150 г сухо мляко • 1 кг тиква • 4 яйца • 100 г захар • 1 щипка канела • пудра захар за поръсване Начин на приготвяне: Разстиламе тестото в правоъгълна тавичка, така че да образува бордюрче по края на тавичката. ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашното, солта, водата и малко олио замесваме тесто, което оставяме да престои 30 ми...

Тракийска баница с ябълки

Продукти: • 3 ч.ч. брашно • 15 г мая за хляб • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 5-6 с.л. пудра захар За плънката: • 1 кг ябълки • 1 к.ч. захар • 4-5 карамфилчета • 2 с.л. ром • половин пакетче канела • 1 яйце Начин ...

напред
Начало