Кулинарни рецепти » Ястия с дреболии и колбас » Ястия с колбаси

Ястия с дреболии и колбас:

Пържени топчета с шунка

Продукти: • 250 г шунка • 1 к.ч. брашно • 2 яйца • черен пипер, сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме жълтъците и ги смесваме с брашното. После прибавяме ситно нарязаната шунка и подправките. Разбъркваме и внимателно съединяваме с разбитите ...

Руло от шунка с целина

Продукти: (за 5 порции) • 5 фини резени шунка • 1 глава целина • 1 ч.л. дребно нарязан магданоз • 1-2 с.л. зехтин • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме добре целината и я нарязваме на малки парченца. Подправяме я със зехтин, сол, черен пипер и ...

Руло със спанак

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг спанак • 300 г сурова наденица • 1-2 яйца • 3 с.л. галета • четвърт пакетче краве масло • 50 г пушени гърди • 100-150 г сланина • 500 мл доматен сок • настъргана лимонова кора • индийско орехче • черен пипер, сол Начин ...

Рулца от бекон със сини сливи

Продукти: • тънки филийки бекон /по-шарена сланинка/ • сушени сини сливи Начин на приготвяне: Заливаме сините сливи с вряла вода и ги оставяме добре да набъбнат. После ги нарязваме на по-малки парченца. Филийките бекон нарязваме на ивички. В началото на ...

Саздърма с пресен лук

Продукти: • 1-2 връзки пресен лук • 300 г телешка саздърма • 6 яйца • 3-4 с.л. олио • магданоз • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната саздърма и пържим още 5-6 мин. Накрая прибавяме яйц...

Саздърма с яйца

Продукти: (за 4 порции) • 350 г саздърма • 5 яйца • люти чушки • сол Начин на приготвяне: Нарязваме саздърмата на парченца, които нареждаме в тава. Отгоре чукваме яйцата, като внимаваме да останат цели. Изпичаме, обелваме и нарязваме на ситно лютите чуш...

Сарми от картофено пюре и сланина

Продукти: • зелеви листа (кисели или пресни) • 1,5 кг картофи • 200 мл прясно мляко • 30 г масло • 50 г галета • 2 яйца • 300 г сланина • 2-3 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Пригответе пюре от сварените картофи, ...

Сарфалади на фурна

Продукти: (за 5 порции) • 400 г сарфалади • 100 г кашкавал • 50 г пушени гърди • 100 г гъби • 3 яйца • 150 мл прясно мляко • 30 г брашно • 30 г краве масло • 5 домата • магаданоз, сол Начин на приготвяне: От долната част на всеки домат изрязваме ...

Сарфалади с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 150 г ситно нарязани мариновани гъби • 4 сарфалада • 4 скилидки чесън • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 ч.ч. сухо бяло вино • 1 филия сух бял хляб /без кората/ • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Варим десетина минути в ...

Сарфалади с картофи

Продукти: (за 4 порции) • 300 г сарфалади • 500 г картофи • 100 г краве масло • 1-2 глави лук • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на филийки, кото посоляваме на вкус. Нарязваме сарфаладите на кръ...

Сирене и колбаси в гювече

Продукти: (за 4 порции) • 300 г кренвирши или наденица • 250 г сирене • 3 яйца • 2 домата • 50 г краве масло • 1 глава чесън • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Натрошаваме сиренето и го смесваме с разбитите яйца, нарязаните на ситно чесъ...

Сланинена каша

Продукти: (за 4 прорции) • 100 г сланина • 1 ч.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме сланината на малки кубчета и я запържваме в сух тиган. Изваждаме пръжките от тигана и в останалата мазнина запържваме брашното. После сипваме ...

Спанак с ориз и салам

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг спанак • половин пакетче краве масло • 150 г ориз • 1 глава лук • 200 г салам • лимонов сок, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изчистваме спанака, измиваме го и го пущаме за 2 мин във вряща вода, след което го изцеждаме...

Спанак с шунка

Продукти: • 500 г спанак • 3 с. л. олио • 2 с. л. брашно • 350 мл прясно мляко • 150 г шунка • 2 яйца • 3-4 скилидки чесън • червен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме в подсолена вода почистения спанак. Отцеждаме го и го нарязваме на ситно. ...

Специалитет Мозайка

Продукти: (за 5 порции) • 250 г шунка • 30 г кашкавал • 3 яйца • 100 г кускус • 75 г мазнина • 100 г гъби • 2 моркова • 1 по-голям домат • магданоз, сол Начин на приготвяне: Сваряваме кускуса в 700 мл подсолена вода заедно с нарязаните на малки куб...

Специалитет за гости

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг пресни печурки • 100 г пушени гърди • 1 глава чесън • сол Начин на приготвяне: Подбираме здрави и почти еднакви по големина гъби, измиваме ги добре и отстраняваме пънчетата им. След това нареждаме гъбите в тава с отворите нагор...

Суджук на фурна

Продукти: • 500 г свински суджук • 5-6 картофа • 2 глави лук • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. бира • 2-3 с.л. олио • сокът от половин лимон • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Слагаме суджука в тенджера, заливаме го с бирата и го кипваме. Изваждаме го и ...

Сурова наденица с боб по милански

Продукти: • 200 г зрял боб • 400 г наденица • 500 г домати • 1 глава лук • 5-6 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • розмарин, керевиз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме боба с щипка розмарин и половината чесън. Надупчваме с вилица на няко...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Правим светла запръжка от маслото и брашното и сваляме съда от огъня. Ра...

Суфле от шунка и картофи

Продукти: (за 4 порции) • 8 картофа • 300 г шунка • 4 яйца • 4 с.л. краве масло • 4 с.л. галета • 2 с.л. настърган кашкавал • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме картофите и ги прекарваме през месомелачка. Смесваме ги с нарязаната н...

Суфле със зелен грах

Продукти: (за 4 порции) • 600 г замразен грах • 50 г шунка • 50 г краве масло • 1 с.л. брашно • 3 яйца • 1 с.л. настърган кашкавал • 1 стрък праз • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 2 с.л. олио • 1 ч.ч. месен бульон • черен пипер, сол Начин на приготв...

Суфле със сирене и шунка

Продукти: (за 4 порции) • 150 г натрошено сирене • 150 г нарязана на ситно шунка • половин пакетче масло • 100 г брашно • 600 мл прясно мляко • 4 яйца • сол, черен пипер, магданоз Начин на приготвяне: Разтапяме маслото в емайлиран съд, прибавяме брашно...

Топло предястие със шунка

Продукти: (за 6 порции) • 6 яйца • 6 филийки шунка • 80 г краве масло • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Загряваме маслото и поизпържваме шунката от двете страни. Върху всяка филийка чукваме от ниско по 1 яйце и поръсваме със сол и черен пипер. Печем, до...

Ушичко от тиква

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 1 кг тиква • 3 глави лук • 1 с. л. ябълков оцет • 100 г пушени гърди • 2 с. л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: От брашното, солта и яйцето замесваме твърдо тесто и го оставяме да престои 30 минути. Нар...

назаднапред
Начало