Кулинарни рецепти » Ястия с дреболии и колбас » Ястия с колбаси

Ястия с дреболии и колбас:

Огретен с шунка

Продукти: (за 4 порции) • 2 тиквички • 600 г картофи • 150 г гъби • 300 г шунка • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 100 г настърган кашкавал • половин пакетче краве масло • 1 к.ч. прясно мляко • 1 с.л. галета • черен пипер, сол Начин на приготвяне:...

Ориз по каталунски

Продукти: • 250 г ориз • 80 г краве масло • 150 г шунка • 1 глава лук • 2 домата • 100 г грах от консерва • 2 ч.ч. бульон (или вода) • магданоз, индийско орехче • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме ориза и леко го попарваме във вряща ...

Панирана сланина

Продукти: (за 2 порции) • 200 г солена сланина • 2 с.л. брашно • 1 яйце • 1 к.ч. свинска мас /или олио/ • 2-3 с.л. прясно мляко Начин на приготвяне: Нарязваме сланината на парчета с дебелина 5 мм. Отделяме белтъка от яйцето и с вилица го разбиваме на сняг....

Паприкаш по креолски

Продукти: (за 4 порции) • 250 г ориз • 500 г пресен колбас (шунка, кренвирши) или варено месо • 1-2 глави лук • 5-6 скилидки чесън • половин буркан консерва паприкаш • 3-4 с.л. олио • 1 с.л. червен пипер • 1 ч.л. смлян черен пипер • 3-4 стръка джоджен, • со...

Пастърма на скара

Продукти за 1 порция: • 150-200 г овча или козя пастърма. Начин на приготвяне: Нарязваме пастърмата на тънки ивици напречно на мускулните влакна. На всяка ивица правим нарези през 1 см. Нареждаме парчетата върху предварително загрята силна скара и печем само 5-6 м...

Пастърма със зеле

Продукти: • 1 кг овча пастърма • 2 глави кисело зеле • 3-4 сушени червени чушки • малко лют червен пипер • при нужда около 200 г мас Начин на приготвяне: Накисваме пастърмата за около 10-12 часа в студена вода, изваждаме я и нарязваме на парчета. Зал...

Пастърма със стар фасул

Продукти: (за 4 порции) • 400 г зрял бял фасул • 120 г пастърма • 4 домата • 1 чушка от сурова туршия • 1 ч.ч. олио • 2 глави лук • 1 ч.л. червен пипер • 4 люти чушлета • сух джоджен, магданоз • девисил, сол Начин на приготвяне: Накисваме боба от...

Печени вурстчета

Продукти: (за 4 порции) • 8 вурстчета /кренввирша/ по 100-150 г • 1 ч.ч. настърган кашкавал • горчица Начин на приготвяне: Обелваме кренвиршите и ги цепваме по около 3-4 см от всяка страна. Намазваме леко отвътре разреза с горчица или кетчуп и пълним плътно с...

Печени наденици в сметана

Продукти: • 500 г домашна наденица • 1 с.л. топла свинска мас • 1 кг картофи • 2 ч.л. нарязана майорана • 200 мл сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Навиваме наденицата във вид на спирала и я слагаме в тиган, където сме разтопили свинската м...

Печено зеле с кренвирши

Продукти: • 1 средно голяма зелка • 4 кисели ябълки • 5 глави лук • 50 г сланина • 4 кренвирша • 150 г червено вино • 4 с.л. захар • 2 червени чушки • оцет, чесън, магданоз • черен пипер, мента • смляно карамфилче • портокалова кора • сол Начин ...

Праз с шунка

Продукти: • 1 кг праз • 250 г шунка • 150 г кашкавал • 150 мл прясно мляко • 1 яйце • сол Начин на приготвяне: Обелваме праза и го нарязваме на малки парченца, които пущаме в кипяща подсолена вода. Варим десетина минути и след това отцеждаме. Нарязваме ш...

Пръжки с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции) • 1 ч.ч. пръжки • 1 средно голяма кисела зелка • 2 с.л. свинска мас /или олио/ • 1 ч.ч. зелев сок • черен пипер Начин на приготвяне: Вземаме пръжки, останали от топенето на маста, и ги препържваме, за да се зачервят. Нарязваме ...

Прясно зеле със сланина

Продукти: • 1 прясна зелка • 1 глава лук • 100 г сланина • 2 с.л. брашно • 2 скилидки чесън • магданоз, мащерка, кимион • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме зелето на ивички и го варим в подсолена вода до омекване. Изваждаме го с решетеста...

Пушени ребра със зрял фасул

Продукти: (за 4 порции) • 500 г пушени свински ребра • 300 г зрял фасул • 1 глава лук • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в подсолена вода заедно с нар...

Пълнен алабаш на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 4 малки алабаша • 100 г пушени гърди • 50 мл сухо бяло вино • 2 глави лук • 2 филии бял хляб • 40 г пушено сирене • 1 яйце • розмарин • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме алабашите, разрязваме ги наполовина, ус...

Пълнен лук с леща и сланина

Продукти: (за 4 порции) • 8 големи глави лук • 150 г леща • 150 г сланина • 500 мл зеленчуков бульон • 1-2 с.л. олио • 2 яйца • 1 връзка магданоз • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Обеления лук разполовяваме надлъжно, заливаме го с малко бульон и...

Пълнен лук с шунка и кашкавал

Продукти: (за 4 порции) • 8 глави лук • 200 г шунка • 100 г кашкавал • 1 к.ч. прясно мляко • 1 филия сух черен хляб • 1 яйце • 40 г краве масло • 1-2 скилидки чесън • чубрица, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме главите лук, сваряваме ги...

Пълнени гъби с шунка и картофи

Продукти: (за 4 порции) • 12 големи гъби • 100 г шунка • 1 сварен картоф • 2 яйца • 3 с. л. прясна сметана • 1 к. ч. заквасена сметана • 1/3 пакетче краве масло • 3-4 тънки филийки бял хляб (без кората) • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме...

Пълнени картофи с шунка

Продукти за 3 порции: • 6 големи картофа • 60 г шунка • средата на 1 филия бял хляб • 2 глави лук • 1 яйце • 2 с.л. настърган кашкавал • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 100 г краве масло • 1 ч. ч. бульон • черен пипер, сол Начин на приготвяне: См...

Пълнени печурки

Продукти: (за 4 порции) • 4 много големи печурки - по 50-60 г едната • 100 г шунка, нарязана на фини резени • 150 г козе сирене или кашкавал • няколко черни маслини • 1-2 с.л. зехтин • сол и черен пипер Начин на приготвяне: Отделяме от гъбите само шапкит...

Пълнени пиперки с шунка

Продукти: (за 4 порции) • 12 пиперки • 4-5 с.л. краве масло • 5 с.л. хлебни трохи • 2 с.л. брашно • 3-4 с.л. прясно мляко • 1 глава лук • 250 г шунка • 3-4 гъби • 2 с.л. галета • червен пипер, сол Начин на приготвяне: Изчистваме пиперките от семе...

Пълнени чушки с ориз и кренвирши

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг чушки • 1 ч.ч. ориз • 3-4 кренвирша • 1 глава лук • 3-4 с.л. олио • 1 ч.л. червен пипер • джоджен, черен пипер, сол За соса: • 1 кофичка кисело мляко • 1 яйце • 1 с.л. брашно Начин на приготвяне: Нарязваме л...

Пържена сланина с пикантен сос

Продукти: (за 2 порции) • 200 г сланина • 5-6 скилидки чесън • 1 ч.ч. изцедено кисело мляко • 1 ч.л. червен пипер Начин на приготвяне: Измиваме добре сланината със студена вода и я нарязваме на не много големи парчета с дебелина 1 см. Счукваме лука и го смес...

Пържени мариновани колбаси

Продукти за 2-3 порции: • 300-350 г смесени колбаси • 100-150 г пушени гърди • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 1 к.ч. вино • 1 ч.л. горчица • 1 с.л. олио • 1 щипка настъргана лимонова кора • лимонов сок, черен пипер • мазнина за пържене Начин на приг...

назаднапред
Начало