Кулинарни рецепти » Постна кухня » Ястия на фурна

Постна кухня:

Домати, пълнени с гъби и бешамел

Продукти: (за 4 порции) • 8 големи домата • 2 глави лук • 300 г гъби • 1 филия хляб • 80 г краве масло • сол, магданоз, черен пипер За соса: • 4 с.л. брашно • 1 ч.ч. прясно мляко • 1 с.л. разтопено краве масло • 2 яйца • сол Начин на приготв...

Домати, пълнени с гъби и яйца

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 1 кг домати • 1 к.ч. олио • 2 твърдо сварени яйца • 1-2 с.л. галета • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 с.л. ситно нарязан копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Пускаме гъбите 5 мин във вряща вода и ги от...

Домати, пълнени с ориз и гъби

Продукти: (за 5-6 порции) • 1,5 кг домати • 2-3 глави лук • 1 к.ч. ориз • 500 г гъби • 4-5 с.л. олио • 2-3 с.л. брашно • магданоз, черен пипер, сол За заливката: • 2-3 яйца • 1 к.ч. прясно мляко Начин на приготвяне: Избираме по-едри домати,...

Домати, пълнени с ориз и гъби

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 80 г краве масло • 150 г пресни гъби • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • половин връзка магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Доматите измиваме и издълбаваме. Задушаваме дребно нарязания лук в олио до омекван...

Домати, пълнени с риба и аспержи

Продукти: • 4 големи домата • 4 тънки рибени филенца • 8 варени стръкчета аспержи • 120 г настъргано сирене гауда • 1 с.л. галета • 30 г краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме доматите, отрязваме им капачета и ги издълбаваме. Разбъ...

Домати, пълнени със сирене

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг пресни домати • 250 г сирене • 1 пакетче краве масло • 3 яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз За заливката: • 200 мл прясно мляко • 2 яйца Начин на приготвяне: Отрязваме капачета на доматите и ги издълбаваме. ...

Домати, пълнени със сирене

Продукти: (за 4 порции) • 8 твърди средно големи домата • 4 с.л. краве масло • 2-3 малки глави лук • 150-200 г овче сирене • 1 яйце, магданоз • 3-4 с.л. кисело мляко • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Отрязваме капачета на доматите, издълбаваме сър...

Домати, пълнени със сирене и извара

Продукти: (за 4-5 порции) • 8-10 домата, 200 г извара • 200 г краве сирене • 1 к.ч. олио • 2 с.л. брашно • 2 яйца • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Избираме по-едри домати, отрязваме капачета и издълбаваме вътрешността им. Смесваме н...

Домати, пълнени със спанак

Продукти: (за 4 порции) • 4 големи домата • 500 г спанак • 100 г сирене • 20 г краве масло • 1 яйце • 3-4 скилидки чесън • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Отрязваме капаче на всеки домат и издълбаваме вътрешността му. Попарваме спанака за 5-6 мин...

Запеканка с тиквички

Продукти: • 1 кг тиквички • 4 яйца • 1 кофичка кисело мляко • 200 г сирене • 4-5 скилидки чесън • 1 к.ч. олио • половин връзка копър • сол Начин на приготвяне: Измиваме тиквичките, обелваме ги и ги нарязваме на колелца. Нареждаме ги в намаслена тавич...

Запечен зрял фасул

Продукти: • 300г зрял фасул • 2 глави лук • 10 с.л. олио • 2 с.л. ориз • 4 домата • 1връзка джоджен • червен, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме фасула. Задушаваме ситна нарязания лук в олиото с малко вода. След като остане на мазнин...

Запечено зеле със сирене

Продукти: (за 4 порции) • 1 средна зелка • половин пакетче краве масло • 1-2 с.л. брашно • 1 к.ч. прясно мляко • 1 к.ч. сметана • 1 к.ч. натрошено сирене • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разрязваме зелката на четвъртинки, заливаме с вряща подсоле...

Зеле с ориз и сирене

Продукти: (за 4 порции) • 1 малка зелка • 2 глави лук • 1 ч.ч. ориз • 1 ч.ч. настъргано сирене • 3 с.л. олио • 4 яйца • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Варим зелката в подсолена вода, докато омекне. Внимателно отделяме листата. Нар...

Зелен боб на фурна

Продукти: • 1 кг зелен боб • 2 моркова • 2 глави лук • 2-3 домата • половин глава чесън • 1 връзка магданоз • 1 с.л. брашно • 1-2 к.ч. олио • 5-6 зърна черен пипер • сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме боба. Нарязваме го на парченца и ...

Зелен гювеч по сръбски

Продукти: • 500 г коприва • 2-3 връзки зелен лук • 1 к.ч. ориз • 1 к.ч. олио • сол, червен пипер • половин връзка магданоз Начин на приготвяне: Попарваме копривата с вряла вода, отцеждаме и я нарязваме на дребно. Загряваме олиото и последователно з...

Зелен лук на фурна

Продукти: • 5-6 връзки зелен лук • 1/2 ч.ч. олио • 2 с.л. ориз • 2-3 домата • 3-4 яйца • 1 ч.ч. прясно или кисело мляко • 1/2 ч.ч. сирене • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изчистваме и измиваме лука. Нарязваме го на дребно и го запърж...

Зелен фасул с картофи на фурна

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г зелен боб • 1 кг картофи • 4-5 домата • 2-3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • 2-3 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме фасула и го задушаваме с малко вода и сол. К...

Зелен фасул със сирене

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг зелен фасул • 3-4 с.л. олио • 100 г сирене • 3 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме зеления фасул на парченца и го сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме и го разстиламе в намаслена тавичк...

Зеленчуков пай

Продукти: • 800 г картофи • 1 к.ч. прясно мляко • 2 яйца • 1 ч.ч. брашно • сол За плънката: • 1 патладжан • 2 моркова • 2 червени чушки • 2 картофа • 2 домата • 10 с.л. гъбен сос • 5 с.л. нарязани и изпържени гъби • 10 с.л. тиквени семена ...

Зеленчуково квише

Продукти: (за 4 порции) • 200 г брашно • 1 ч.л. бакпулвер • 1 яйце • 100 г краве масло • 1 по-голям патладжан • 2 тиквички • 4 домата • 4 с.л. олио • 250 г кашкавал • магданоз, копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Замесваме тесто от бр...

Зеленчуци на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 3 моркова • половин глава целина • половин буркан консервиран грах • 1 к.ч. ориз • 3-4 домата • половин глава карфиол • 1 глава лук • 1 непълна к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме морковите и целината на кубчета ...

Зеленчуци с червено вино

Продукти: (за 4 порции) • 1 патладжан • 1 тиквичка • 2 червени пиперки • 300 г зелен фасул • 200 г домати • 2 глави лук • 4-5 скилидки чесън • 2-3 с.л. зехтин • 1 ч.ч. червено вино • копър, магданоз, босилек • черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Зелка, пълнена със зеленчуци

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг прясно зеле • 100 мл растително масло • 50 г краве масло • 100 г кромид лук • 100 г моркови • 100 г целина • 150 г картофи • 200 г пресни домати • 50 г ориз • 200 г кисело мляко • 1 връзка магданоз • сол и черен пипер ...

Зимен гювеч с картофи

Продукти: • 1 буркан консервиран гювеч • 500 г картофи • 3-4 глави лук • 3-4 яйца • 1-2 ч.ч. кисело мляко • 3-4 с.л. олио • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в мазнината. Щом поомекне, го прехвърл...

назаднапред
Начало